ANNE JORUN
KJÆR

VILLA BOREALIS.

Midt i Berlevåg ligger Villa Borealis. Huset startet sitt liv på 50-tallet som Samvirkelag, og har gjennom tidene inneholdt bakeri, slakteri, melkeutsalg, manufaktur, skibsekspedisjon, ventehall for Hurtigruta, trygdekontor og mye mer. Nå har Arctic Glasstudio og Nordic Visions gått sammen om å gjøre Villa Borealis til et kreativt senter for utvikling.

Ombyggingen er tegnet av arkitekt Stein Halvorsen (Sametinget, Hall Haaken på Henie Onstad, “kongla” til Viken Skog). Huset ble offisielt åpnet 10.10.10


ARCTIC GLASSTUDIO I FØRSTE ETASJE .

I hele første etasje holder Arctic Glasstudio til, med totalt 288 m2 til verksted, butikk og kontor.

Daniela Salathe flyttet verkstedet sitt hit allerede i 2007, etter mange år i et vesentlig mindre lokale i Berlevåg. Arctic Glasstudio har holdt åpen butikk og drevet sin virksomhet med tre glassovner i Villa Borealis gjennom hele ombyggingsperioden. Sjekk www.arcticglasstudio.no der det også finnes nettbutikk. Daniela selger sine produkter gjennom kvalitetsforhandlere over hele landet. I februar 2011 deltar hun i en stor utstilling på Hadeland Glassverk i forbindelse med et prosjekt for Husfliden.

Arctic Glasstudio er en populær leverandør av spesialutviklede priser, utsmykninger og offisielle gaver, både I Finnmark og utover landegrensene. Berlevågingene ber også ofte om spesialtilpassede gaver til sine kjære. Noen ganger åpner Daniela verkstedet for amatører og tilreisende gjester som får lage sine egne glassprodukter, under kyndig veiledning.

 

NORDIC VISIONS I ANNEN ETASJE.

Annen etasje er “skreddersydd” til å passe Anne Jorun Kjærs arbeid gjennom Nordic Visions. www.nordicvisions.no I det eksotiske og ekstreme landskapet som Berlevåg byr sine gjester, helt “på kanten av verden”, er Villa Borealis en lun havn der inntrykkene kan bearbeides, til kunst eller til nye sammenhenger og annerledes innsikter.


Vi ønsker velkommen dere som vil tenke nye tanker, bli inspirert og motivert. Med en unik utsikt over Berlevåg havn, den spesielle moloen og deretter Barentshavets horisont mot nord, inviterer vi til nye erfaringer. Nordic Visions tilbyr strategiutvikling for bedrifter og organisasjoner, coaching for ledere, samt veiledning for folk som vil utvikle seg videre i livet sitt. Vi samarbeider med Berlevågs sjarmerende, personlige og annerledes overnattingsbedrifter, og tar grupper opp til 15 personer.


På de fargesterke veggene i kurs- og møtelokalene, som vi også kaller “galleri annen etasje”, får forskjellige former for billedkunst bidra til opplevelsen. Vårt mål er å ha varierte utstillinger som tilbud til både Berlevågs befolkning og våre gjester, samtidig som vi ser for oss en variert bruk av lokalene for både kunstnere og til kurs og møtevirksomhet. Vi har mulighet til å tilby atelier med flott lys og god utsikt til gjestende kunstnere. Og rundt oss finnes det mest inspirerende arktiske lyset – forskjellig gjennom alle årstider og varierende hele tiden.


VÅR VISJON.

Villa Borealis er laget for å inspirere nye tanker. Vi har fokus på møter mellom mennesker. Vi tror på å styrke kreativiteten og åpne for nye utsikter. Vi driver ”high touch - low tech”. Det betyr at vi legger vekt på kreative og utradisjonelle virkemidler. Det å ta oss ut av “vanlige” møteformer kan også bidra til å få oss ut av vanetenkingen. Vi vil utfordre, leke, se verden på nye måter og være sammen, ha nærhet og fokus på det som skjer mellom oss i prosessen. Den rå og intense naturen og de heftige og begeistrede menneskene i dette lokalsamfunnet helt i ytterkanten av verden, er med og bidrar til opplevelsen og de nye tankene.

 

HVA?

WORKSHOPS: Vi vil gjerne bruke alle sanser og involvere både hjerte og hjerne i arbeidet.

MØTER: Villa Borealis har også plass for mer tradisjonelle møter. Vi har ikke mye teknisk utstyr og lider litt av powerpoint-allergi. Favorittmøtebordet vårt har plass til 12 og er rundt, for gode samtaler. De fleste kurs og møter I Nordic Visions regi foregår uten bord.

UTSTILLINGER, KONSERTER OG EVENTS: Villa Borealis har flotte rom for utstillinger, der lyset flommer inn, om sommeren hele døgnet. Galleriet er direkte tilknyttet butikken til Arctic Glasstudio og kan brukes i sammenheng med denne. Vi har plass til totalt 40 – 60 mennesker for intimkonserter. For uformelle arrangementer kan vi ta inntil 2 busslaster, 100 personer, når vi bruker hele huset.

GJESTEATELIER. Gjestende kunstnere kan bruke våre lyse store rom, og bo på Berlevåg Pensjonat, like ved.

 

Vår definisjon av luksus handler om gjestfrihet, lys og varme, overraskende løsninger, enkel nøkternhet, utsikt og innsikt.


VELKOMMEN! Arctic Glasstudio tlf: 78981155. Nordic Visions tlf: 90781003 . BERLEVÅG.

 

ANNE JORUN KJÆR

Postadresse: Pb 68, 9981 BERLEVÅG

mobil: 90 78 10 03 epost: ajk-nv@online.no

Kontor, besøksadresse: VILLA BOREALIS, BERLEVÅG

filial” i Oslo: Pilestredet Park 32,  0176 Oslo